Odemykání Jizery 2024

Nenechte si ujít start vodácké sezóny! Tradice, adrenalin a nezapomenutelné zážitky čekají na vás

Rádi bychom vás pozvali na blížící se akci - "Odemykání Jizery". Naše už tradiční událost je určena široké veřejnosti a každoročně se koná v areálu Žluté plovárny na Malé Skále, v srdci Českého ráje. Radostný moment, kdy otužilci předávají symbolický klíč vodácké komunitě, představuje zahájení nové sezóny plné dobrodružství na Jizeře. Letos připadne na termín 13. 4. 2024. 

Zahajovací ceremoniál jako vždy doplníme napínavým závodem "Tamzpátky", kdy závodníci nejprve zamíří na lodích po proudu řeky směr Penzion Křížky (Tam) a následně se vrátí po Greenway Jizera zpět na koloběžkách (Zpátky). Tato kombinace už tradičně zajistí parádní zážitek a zábavu pro všechny účastníky.

V případě příznivého počasí akce nabídne bohatý doprovodný program. Na zábavu se můžou těšit děti i dospělí, v areálu Žluté plovárny bude celá řada tematických aktivit ve stylu vodáctví - jako například hod házečkou na cíl nebo oblékání plovacích vest na čas aj. Pro děti bude připraveno, jako již tradičně, pohádkové představení.

Program pro veřejnost

Od 10 do 13 hodin bude hrát živá hudba, program pro děti nabídne dvě pohádková představení, první od 11 hodin a druhé od 13 hodin. Až do 16 hodin bude v areálu Žluté plovárny spousta zábavných aktivit s vodáckou tematikou pro rodiny s dětmi.  

Propozice závodu Tamzpátky

Harmonogram: 

Kategorie

DVOJICE: muži, ženy, smíšené dvojice, děti s dospělým (dítě do 14ti let, dospělý od 18ti let)
SINGL: muži, ženy (pohodoví a samostatní drsňáci a drsňačky - závod absolvujete sami – na koloběžce i na lodi (kajak, paddleboard, kanoe - vyberte si :)

Startovné

*Startovné zahrnuje účastnický list, změření času, občerstvení, zapůjčení kompletního vybavení pro závod (koloběžka, plavidlo). A spousty zážitků na parádní akci.

Ceny

Pro všechny: účastnický pamětní list a spousta dobrých pocitů.

Pro vítěze: Nejrychlejší posádka vyhrává „štěně“ (30 l piva) !! 😊

Dále poukazy na splutí řeky Nisy, Jizery a Dyje, věcné ceny od partnerů závodu, kapalné i pevné pochutiny pro dospělé i dětské závodníky a vždycky i něco navíc pro celkové vítěze :-)

Občerstvení: V prostoru startu a cíle (Žlutá Plovárna) bude pro závodníky připraveno občerstvení.

Informace: 775 580 388.

Pořadatel závodu: SUNDISK s.r.o. www.sundisk.cz , www.sundiskfamily.cz

Partneři akce: Auto KP Plus, ELEVEN, Kitl, Kooperativa, Staropramen, SKIBižu, Klub Na Rampě, Kemp Dolánky.


registrace do závodu

Pravidla závodu

Závod začíná na signál vyběhnutím závodníků k plavidlům, vyplutím, pádlováním kolem bojky a dále po proudu řeky Jizery až K Penzionu Křížky. Zde závodníci vyndávají a ukládají do určeného prostoru svá plavidla i pádla a přebírají koloběžky. Na koloběžkách se vydávají zpět na Žlutou plovárnu. Závodníci se ve dvojici nesmějí táhnout či si jinak fyzicky pomáhat. Závod se koná za plného silničního provozu a je třeba respektovat standardní pravidla pro pohyb na silnicích i mimo ně. Závodníci musí využít kanoe a kajaky z půjčovny SUNDISK family. Koloběžky a paddleboardy mohou mít závodníci i vlastní. V případě, že má závodník vlastní koloběžku / paddleboard, je třeba, aby si ji sám nachystal k Penzionu Křížky či odvezl zpět.

Pro vyhlášení kategorie musí být přihlášeni min. 3 závodníci/posádky v dané kategorii.
Výsledky vyhlašujeme na místě po dojetí závodníků vyhlašovaných na stupních vítězů.
Protesty přijímáme s vkladem 500 Kč, nejdéle do 16:00 hodin v den závodu.

Singl maraton aneb každej za svý!

Letos bude naše akce oživena o další závod pro zkušené vodáky, kterým bude Singl maraton. Plánovaná trasa tohoto závodu je 35km po Jizeře z Malé Skály do Mnichova Hradiště. Více informací přímo na stránkách organizátora (https://www.padlovani.cz/singl-maraton/).



Nezapomeňte sledovat náš FacebookInstagram pro další informace a detaily o této oblíbené a tradiční akci.

Těšíme se na vás u Jizery, kde společně odstrartujeme novou sezónu. 

Ahoooooj!

Vodaci-Jizera-odemykani Otuzilci-Odemykani-Jizery Plakat_Otevreni sezony_SUNDISK Single-maraton-2024-plakat Jizera-Mala-Skala Jizera-Mala-Skala Odemykani-Jizery-2023

Pro zakoupení vybavení a dárkových poukazů navštivte náš eshop.        eshop