Koloběžkou z Dolánek na Malou Skálu

Prožijte romantický výlet v malebném údolím Jizery

Výlety po cyklostezce č.17 Greenway Jizera patří k těm nejoblíbenějším na Maloskalsku. A nemusí být jen na kole. Naše půjčovna koloběžek v Dolánkách u Turnova (Kemp Dolánky) nabízí krásný a pohodový výlet na koloběžkách. Projeďte se proti proudu řeky a prožijte ty nejhezčí okamžiky s výhledy do malebného maloskalského údolí. 

Začínáte hned na parkovišti v Kempu Dolánky. Pokud jste si rezervovali koloběžky předem (v hlavní sezóně doporučujeme rezervaci online), můžete hned vyrazit za dobrodružstvím. Pokud jste se pro výlet na koloběžkách rozhodli až na místě, nevadí. V informačním okénku půjčovny se vše potřebné dozvíte. 

Z parkoviště se dáte doprava na Greenway Jizera. Vaše asi 8 km dlouhá trasa bude Kemp Dolánky-Loužek-Rakousy-Křížky-Malá Skála/Žlutá plovárna. Na začátku budete mít řeku po pravé straně a přibližně po 2,5 km jízdy, za samotou Loužek, budete přejíždět přes železniční most. Odsud si užijte krásný pohled na řeku i do údolí. Poté projedete vesničkou Rakousy a řeka se najednou bude vlnit po vaší levé straně. Projedete údolím s voňavými loukami a přibližně 5,7 km od startu vás cyklostezka povede přes most v Křížkách. Přímo za ním si můžete dát pauzu na něco dobrého v Penzionu Křížky. Mají tady velkou zahradu s posezením přímo u řeky. Odsud už to máte jen 2,2 km do cíle. V půjčovně na Žluté plovárně vracíte koloběžky. 

Přemýšlíte jak se dostat zpět?

Možnosti jsou: pěšky, vlakem nebo na kánoi.

Splutí Jizery v úseku Malá Skála-Dolánky u Turnova zvládne vodák turista i úplný začátečník. Tak to promyslete a využijte pohodlnou rezervaci online. Je to snadnější, než si myslíte.

Přejeme krásné zážitky na Maloskalsku!

rezervace

Kolobezky_Dolanky-Mala-Skala-

Pro zakoupení vybavení a dárkových poukazů navštivte náš eshop.        eshop